Villanymotor tengelyek fejlesztése Orosházán

operativprogram.hu
2013-01-23

A Doherty Hungary Kft. az Új Széchenyi Terv keretéből 151,494 millió forint támogatást nyert.

A kifejlesztett új tengelyeket 2013 második félévében tesztelhetik. A társaság a nemzetközi autó- és háztartási gépiparban használatos villanymotorokhoz, elektromos kéziszerszámokhoz gyárt tengelyeket.

Varga Mihály a Doherty Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az új villanymotor tengelyek továbbfejlesztéséről szóló projekt megvalósítását a Doherty 2011. november 9-én kezdte el, két nagyteljesítményű automatizált ipari köszörű gép megrendelésével, amelyek az új fejlesztésű tengelyek finom megmunkálását végzik. A speciális gépek szállítása azonban késett, az első csak 2012 október végén érkezett Orosházára, a második szállítása az idén novemberben várható.

A Doherty Hungary angol családi tulajdonú vállalkozás, a társaság Orosházán új, kétezer négyzetméteres gyártócsarnok építésébe kezdett, a nemzetközi autópiac bővülő megrendeléseinek köszönhetően. Az üzembe korszerű, precíziós fémmegmunkáló technológiát telepítenek. A társaságnál a foglalkoztatottak száma meghaladja a százat.

MTI