Vertikális liftrendszer kialakítása

operativprogram.hu
2013-01-26

Mintegy 200 millió forint értékben fejleszti termelési folyamatát a szigetszentmiklósi Industrial Technique Hungary Kft.

A pneumatikus kéziszerszámok összeszerelésével foglalkozó társaság a projekt keretében innovációt szolgáló eszközöket is vásárol.

Keszey Balázs, a kft. logisztikai és termelési vezetője elmondta: a svéd Atlas Copco cégcsoporthoz tartozó társaság beruházásának egyik legfontosabb célja egy vertikális liftrendszer kialakítása, aminek révén egy új termelésellátási folyamat jön létre.

Az Új Széchenyi Terv keretében közel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt során alkatrészek és késztermékek mérését és vizsgálatát szolgáló mérőműszerek beszerzésére is sor kerül a minőség javítása érdekében.

A 2007-ben alapított szigetszentmiklósi cég többek között fúrógépek, szerelő, csiszoló és köszörülő szerszámok összeszerelésével foglalkozik, a mintegy 130 embert foglalkoztató társaság 2012-ben 9,3 milliárd forint árbevételt ért el.

A pneumatikus kéziszerszámok gyártására szakosodott Atlas Copco – melynek egyik legfontosabb összeszerelő üzeme a magyar vállalat – piacvezetőnek számít a maga területén, különböző márkanéven megjelenő termékeit a világ több mint 170 országában értékesítik.

MTI