Városrehabilitációs programot indít Eger

operativprogram.hu
2013-06-26

Kezdetét vette a négyszázmillió forintos, öt fejlesztési elemből álló program.

Az erről szóló szerződést kedden írta alá Miskolcon Habis László polgármester és Gutyán Gergely, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA) ügyvezetője – tudatta közleményében az egri polgármesteri hivatal médiareferense.

Zentai László közlése szerint az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházással felújítják a 198 lakásból álló garzonházat, a Szala városrészben pedig játszóteret, sportpályát, közösségi házat alakítanak ki, és két utcát is teljesen felújítanak.

Az építési munkák sora játszótér és sportpálya kialakításával kezdődik el az Árnyékszala utcában, a tervek szerint az idén szeptemberben. A garzonházat teljesen szigetelik, nyílászáróit kicserélik. Ez a beruházás a közbeszerzési eljárás lefolytatása után jövőre indulhat. A garzonház kapacitása a város szociális bérlakás állományának 20 százalékát teszi ki – tette hozzá Zentai László.

A 2015 május végén záruló program a helyi civil társadalom erősítését célzó elemeket is tartalmaz. Ezek között egyebek mellett a bűnmegelőzést és közbiztonságot erősítő, valamint a romák társadalmi befogadását és integrációját segítő programok, továbbá életvezetési, mentálhigiénés tanácsadás is szerepel.

MTI