Vállalatirányítását fejlesztette a Manna Natúr Kozmetikum

operativprogram.hu
2014-02-11
Mannaszappan hársfa

A cég közel 3,2 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A vállalkozás a mintegy 8 millió forint összköltségvetésű fejlesztés során egy modern vállalatirányítási rendszert vezetett be.

A Manna Natúr Kozmetikum Kft. 2010-ben alakult családi vállalkozás, amely natúr kozmetikai termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik webáruházon keresztül. A cég küldetése sikeres, mára több mint 100.000 család száműzte a fürdőszobájából az ipari kozmetikumokat és váltott természetes Mannaszappanokra.

A kisvállalkozás olyan mértékű fejlődésen ment keresztül, hogy szükségesnek érezte egy vállalatirányítási rendszer, SAP bevezetését, ami által megfelelő marketing és pénzügyi információkhoz juthat, és ezáltal egy tervezhető és eredményeket elérő vállalattá tud válni.

A projekt keretében beszerzett rendszerrel sikerült egy olyan hardver és szoftverfejlesztést elérni, ami megkönnyíti a vezetőség döntéseit és a tervek előkészítését, továbbá nagyban elősegíti a dolgozók munkáját gyorsaságban, precizitásban és pontosságban.

A vállalatirányítási rendszertől a Manna Natúr Kozmetikum Kft. azt várta, hogy keretbe foglalja a vállalat működését, komplex képet kapjon a vállalati folyamatokról és a cég teljes körű működéséről.

Gyártó cégként kiemelten fontos számukra a gyártások tervezése és alapanyag szükségleteik beszerzésének optimalizálása, az ERP rendszer erre a problémára is megoldást nyújtott.

Az Új Széchenyi Terv KMOP-1.2.5-11 „Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” című pályázati kiírásán 3 181 518 forintos támogatást elnyert, 7 953 797 forint összköltségű informatikai fejlesztés 2012. augusztus 2-án indult és 2013. május 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP