Útfelújítások Dél-Békésben

operativprogram.hu
2012-11-09

Az Orosháza-Tótkomlós-Mezőhegyes és az Orosháza-Mezőkovácsháza közötti szakaszok az Új Széchenyi Terv keretéből, összesen 3,8 milliárd forintból újultak meg.

A két korszerűsített mellékutat Völner Pál, a Nemzetgazdasági Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára ma adta át ünnepélyes keretek között.

Dél-Békésben mintegy 32 kilométer hosszú mellékút szakasz vált európai színvonalúvá, a kivitelezési munkálatok alig fél évet vettek igénybe. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye kiemeli, hogy a mellékutak fejlesztése jelentős szerepet tölt be a dél-békési térségben. A mellékutak észak-déli irányban Békés megye déli részét kapcsolják be a 47-es számú főútba, amely Orosházán halad át, ugyanakkor részét képezik a battonyai román-magyar határátkelőhöz vezető útnak Orosháza és Battonya között, ahol jelentős a személyi tranzitforgalom a Nyugat-Európában dolgozó külföldi vendégmunkások részéről a balkáni országok felől.

Békés megyében az ország egyik legnagyobb mellékút fejlesztési programja valósult meg. A projekt keretében 32 kilométeren kicserélték a régi útalapokat a teherbírás növelése érdekében és új aszfalt réteggel burkolták le az útfelület egészét. Kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és biztonsági elemeket és az utak egyéb tartozékait. Megújultak a közösségi közlekedést szolgáló létesítmények, Kaszaper határában épült egy forgalomcsillapító sziget, a település központjában pedig két új gyalogátkelőhely.