Útfelújítás Gyula és Elek között

operativprogram.hu
2013-01-22

Megújult Gyula és Elek között a Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötőút 6,3 kilométeres szakasza 523 millió forintból.

A felújított szakaszon kicserélték az útalapot, megerősítették az aszfaltréteget, kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és biztonsági elemeket, valamint az út egyéb tartozékait – ismertette a Magyar Közút Nonprofit Kft. hétfőn közleményében.

Felújították az útszakaszon található közösségi közlekedés létesítményeket, és tartós kivitelben elkészültek a burkolati jelek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelezte: csaknem 40 ezer ember közlekedésének feltételeit javítja a felújítás. A felújított útszakasz 5 éven át kiemelt figyelmet élvez az üzemeltető és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

MTI