Útfelújítás Bács-Kiskun megyében

operativprogram.hu
2012-11-29

3 milliárd forintot meghaladó beruházás keretében felújították az 5402-es számú mellékút Kiskunfélegyházát Kiskunhalassal összekötő szakasz 28 kilométerét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy a felújítás több mint 13 ezer ember biztonságosabb közlekedését szolgálja.

A közlemény szerint a 27,7 kilométeres útszakaszon a burkolatcserén kívül Jászszentlászló közelében forgalomcsillapító szigeteket, míg Kiskunmajsán gyalogosvédő szigetet létesített a kivitelező DME Konzorcium.

A projekt részeként a Galamboséri-, valamint a Dongéri- főcsatorna hídjának részleges felújítása is megvalósult. A munka során a kivitelező rendezte az árkokat és az útpadkákat, valamint új autóbuszöblöket épített, a meglévőket pedig felújította.

A több mint 3,1 milliárd forintos beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-alföldi Regionális Operatív Program 2011-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg – áll a közleményben.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek részeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda rendelkezésére.

MTI