Újabb fejlesztés indult a JAVIPA Nyomdaipari Kft-nél

operativprogram.hu
2013-07-03
JAVIPA logo

Az Új Széchenyi Terv keretében a JAVIPA Kft. több mint 68 millió forintos támogatást nyert el.

A cég versenyképességének növelését célzó közel 195 millió forint összköltségű projekt során a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő eszközök beszerzése történik, melyek a régióban egyedülállóak lesznek.

A békéscsabai JAVIPA Kft. gyógyszeripari partnerei részéről folyamatos igény jelentkezik a kifogástalan minőségre a vállalkozás által gyártott nyomdai hajlított dobozok kivitelezése során.

Ezen igény teljes körű kielégítése indokolja a BOBST EXPERTCUT 76 E típusú kimetszőgép beszerzését, mely a nyomdai hajlított dobozok kimetszését, stancolását szolgálja. A gyógyszeripar növekvő faltkarton igénye teszi szükségessé, hogy a termékek kifogástalan minőségben, még az eddiginél is rövidebb átfutási idővel készülhessenek el.

A projekt keretében beszerzendő EXPERTCUT 76 E Autoplaten papír és karton feldolgozásához szükséges automatikus kivágógép, mely az alapgépből (CUBE3 gépvezérlési rendszerrel), adagolóból, adagoló asztalból, kimetsző egységből, selejtkitörő állomásból és kirakóból áll.

A BUSCH TB24I típusú kötegelőgépek az erősített papírral, illetve polipropilén fóliával történő kötegelésre alkalmasak. Az elektronikus hőfokszabályozóval rendelkező gép, 20-30 mm szélességű papír, valamint fólia kötegelését szolgálja majd. A gép segítségével a betegtájékoztatók konfekcionálása és csomagolása valósul meg.

A POLAR 78X plus típusú papíripari párhuzamos olló segítségével szintén a gyógyszeripar részére gyártott betegtájékoztatók esetében végeznek szolgáltatást, ezekkel valósul meg a vágás. A programvezérlésű nyomdaipari egyenes vágógép segítségével 78 cm-es vágási szélesség, 12 cm-es berakási magasság és 78 cm-es berakási mélység valósítható meg.

A beszerzésre kerülő Heidelberg Suprasetter A 75 típusú CtP lemezlevilágító berendezés digitális lemezkészítésre ad lehetőséget. A nyomdába beérkező adatokat közvetlenül lézer segítségével a digitális lemezre tehetik, ezáltal kiiktatásra kerül a hagyományos technológia.

Az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 68 188 983 forint támogatást nyert, 194 825 665 forint összköltségű technológiai fejlesztés 2012. december 19-én vette kezdetét és várhatóan 2013. szeptember 30-án zárul.

OP