Újabb telephelyfejlesztési projekt a Fonte Viva Kft-nél

operativprogram.hu
2014-10-10
Fonte Verde logo

A cég Somogyváron a közel 100 millió forint összköltségű projektje során irodaépületét és eszközparkját is fejleszti.

A „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért” című pályázati konstrukció keretében 59,89 millió forint uniós támogatást nyert el a 2002-ben alakult vállalkozás, melynek fő tevékenysége ásványvíz gyártása és palackozása.

A két főbb tevékenységből álló projekt egyik fő eleme az ásványvíz termelési folyamathoz közvetlenül kapcsolódó technológiai fejlesztés, a beruházás másik fő pillére pedig az irodai és kapcsolódó helységek felújítása, fejlesztése.

Az ásványvíz termelési technológiai fejlesztés egyrészt kiterjed egy komplett automatizált vastalanító és ásványvíz tároló rendszer kiépítésére, valamint 1 db Automata rotatív címkéző gép beszerzésére. A technológiai fejlesztés célja, hogy összhangot teremtsen a jelenleg eltérő kapacitással bíró vízkitermelés és az ásványvíz előállítás egyéb folyamatai között.

A tervezett technológiafejlesztés egyrészt a külső kutakból bejövő kitermelt víznek a palackozás számára történő folyamatos, egyenletes továbbításán keresztül érvényesíti a termelésen belüli összhang megteremtését, másrészt pedig a megnövekedett palackozás eredményeként a megnövekedett címkézés igényeit hivatott folyamatosan biztosítani. A technológiai fejlesztés megvalósítására 2015. I. félévében kerül sor.

A projekt keretében tervezett fejlesztés továbbá kiterjed a meglévő iroda épület külső felújítására, illetve az eddig kihasználatlan emeleti rész belső felújítására, melynek eredményeként közvetlenül növekszik az irodai és kapcsolódó helységek területe. Az iroda felújítására 2014. II. félévében kerül sor.

Az 59 891 827 forintos támogatást elnyert, 99 819 711 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. szeptember 1-én kezdődött és várhatóan 2015. június 30-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP