Újabb technológiai-fejlesztési beruházás a JAVIPA Kft-nél

operativprogram.hu
2021-02-10
JAVIPA nyomda

A 82,9 millió forint összköltségű projekt során a békéscsabai cég eszközparkját bővítette.

A JAVIPA Nyomdaipari Kft. a Széchenyi 2020 program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázata keretében 58,05 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el.

A megnövekedett megrendelések kielégítése érdekében a JAVIPA Kft. újabb kapacitásbővítő technológiai beszerzéseket valósított meg.

A vállalkozás az eddigi hajtogatógépeivel egységenként maximum 4 hajtást tudott elvégezni, az új 8 táskás HERZOG + HEYMANN M7.32 hajtogatógéppel viszont már 8 hajtást is meg tud valósítani, mellyel megrendelői igényeket rugalmasan ki tudja elégíteni.

A POLAR RA-4 rázóasztal a nyomtatás előtt az ívek fellazítását, előkészítését teszi lehetővé, a POLAR N 115 Plus egyenes-vágógép segítségével pedig a kinyomtatott betegtájékoztatók, használati utasítások pontos vágását tudják elvégezni. Az alagúttal, behordószalaggal rendelkező Minipack Praktika X2 automata zsugorfóliázó segítségével a megrendelő kérése szerint kötegekben, alacsony hőmérsékleten zsugorodó fóliával tudnak ezután csomagolni.

A JAVIPA Kft a beruházásnak köszönhetően több vevői igényt tud kielégíteni és új exportpiacok nyílnak meg a cég előtt.

A GINOP-1.2.8-20 számú pályázati kiíráson 58 048 381 forint uniós támogatást elnyert, 82 926 259 forint összköltségvetésű fejlesztés 2020. július 1-jén indult és 2020. december 11-én zárult.

OP