Újabb technológiafejlesztést indít a JAVIPA

operativprogram.hu
2018-01-16
Széchenyi 2020

A Széchenyi 2020 program keretében 411,41 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a JAVIPA Kft.

A békéscsabai cég a 822,82 millió forint összköltségű projektje során nyomdaipari eszközparkját fejleszti.

A megnövekedett gyógyszeripari megrendelések, minőségi elvárások miatt szükségessé vált fejlesztés során a csomagolóeszközök, valamint a betegtájékoztatók és használati utasítások gyártásához kapcsolódó kapacitásbővítés valósul meg. A vállalkozás a dobozgyártás bővítéséhez egy Speedmaster ofszet nyomógép beszerzését kívánja megvalósítani, mert jelenleg B2 íveket használó nyomógéppel rendelkezik, de igény mutatkozik dupla méretű, B1 formátumú ívekhez alkalmas nyomógép használatára is. Az új géphez szükség van CtP levilágító, egyenes vágógép, valamint kivágó plotter használatára is, melyeket szintén a projekt keretében kívánnak beszerezni.

A raktárlogisztika fejlesztéséhez 3 db ollós emelő, 1 db hőalagutas zsugorfóliázó és 1 db gyalogkísérő targonca beszerzése történik majd. A projekt keretében a betegtájékoztatók, használati utasítások és címkék gyártásához kapcsolódó kapacitás bővítéséhez 1 db ROTATEK tekercsofszet nyomógép beszerzése történik meg, mely rendkívüli pontossággal, alacsony selejtszámmal gyárt betegtájékoztatókat és címkéket, valamint különlegessége, hogy ofszet technológiával tekercsről-tekercsre vagy tekercsről-ívre vágással is nyomtat. Ennek a nyomógépnek a munkáját segíti a rakatfordító, a hajtogatógép, valamint a 4 db kötegelőgép is. A hatékonyság növelése érdekében kívánják bevezetni az SQL alapú VECTORY vállalatirányítás/termelés-irányítási rendszert (IPAR4.0), melynek bevezetése szükségessé teszi két szerver, egy adattároló és a vonatkozó szoftverek üzembe helyezését is.

A projekt eredményeként a JAVIPA Kft. újabb, a legmodernebb technológiákat képviselő gépekkel fog rendelkezni, melyek használata jelentős versenyelőnyhöz juttatja a céget. A technológiák használatának eredményeként a cég árbevétele továbbra is dinamikusan növekedni fog és olyan cégekkel tud hosszú távú megállapodásokat kötni, akikkel a kapacitás hiányában nem tudnának kapcsolatot létesíteni.

A GINOP-1.2.1-16 számú, „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson 411.410.867 forint támogatást elnyert, 822.821.735 forint összköltségvetésű fejlesztés 2017. augusztus 17-én indult és várhatóan 2019. február 15-én zárul.

OP