Újabb technológiafejlesztés a JAVIPA Kft-nél

operativprogram.hu
2019-04-11
Javipa logo

A békéscsabai cég a 822,82 millió forint összköltségű projektje során nyomdaipari eszközparkját fejlesztette.

A Széchenyi 2020 program „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 411,41 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatást nyert el a JAVIPA Kft.

A megnövekedett gyógyszeripari megrendelések, minőségi elvárások miatt szükségessé vált fejlesztés során a csomagolóeszközök, valamint a betegtájékoztatók és használati utasítások gyártásához kapcsolódó kapacitásbővítés történt. A vállalkozás a dobozgyártás bővítéséhez egy Speedmaster ofszet nyomógép beszerzését valósította meg, mert eddig B2 íveket használó nyomógéppel rendelkezett, de igény mutatkozott dupla méretű, B1 formátumú ívekhez alkalmas nyomógép használatára is. Az új géphez szükségessé vált CtP levilágító, egyenes vágógép, valamint kivágó plotter használata is, melyeket szintén a projekt keretében szereztek be.

A raktárlogisztika fejlesztéséhez 3 db ollós emelőt, 1 db hőalagutas zsugorfóliázót és 1 db gyalogkísérő targoncát szereztek be. A projekt keretében a betegtájékoztatók, használati utasítások és címkék gyártásához kapcsolódó kapacitás bővítéséhez 1 db ROTATEK tekercsofszet nyomógép beszerzése történt meg, mely rendkívüli pontossággal, alacsony selejtszámmal gyárt betegtájékoztatókat és címkéket, valamint különlegessége, hogy ofszet technológiával tekercsről-tekercsre vagy tekercsről-ívre vágással is nyomtat. Ennek a nyomógépnek a munkáját segíti a rakatfordító, a hajtogatógép, valamint a 4 db kötegelőgép is. A hatékonyság növelése érdekében bevezették az SQL alapú VECTORY vállalatirányítás/termelés-irányítási rendszert (IPAR 4.0), melynek bevezetése szükségessé tette két szerver, egy adattároló és a vonatkozó szoftverek üzembe helyezését is.

A projekt eredményeként a JAVIPA Kft. újabb, a legmodernebb technológiákat képviselő gépekkel rendelkezik, melyek használata jelentős versenyelőnyhöz juttatja a céget. A technológiák használatának eredményeként a cég árbevétele továbbra is dinamikusan növekedni fog és olyan cégekkel tud hosszú távú megállapodásokat kötni, amelyekkel a kapacitás hiányában nem tudnának kapcsolatot létesíteni.

A GINOP-1.2.1-16 kódszámú pályázati kiíráson 411.410.867 forint értékű támogatást elnyert, 822.821.735 forint összköltségvetésű fejlesztés 2017. augusztus 17-én indult és 2019. február 28-án zárult le.

OP