Új telephelyen új munkahelyek a Príma Péknél

operativprogram.hu
2012-03-29

A Príma Pék Kft. 312 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektjéhez 100 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiírásán új sütőüzem és iroda építésére.

Az 1991-ben alapított – 100 %-ban magyar tulajdonú – Príma Pék Finompékárú Kft. kenyér és friss pékáru gyártásával foglalkozó középvállalkozás, az általa előállított termékek: a hagyományos péksütemények, a gyorsfagyasztott leveles sütemények, kenyerek és kenyérkülönlegességek.

Az egészséges pékáruk gyártását célul tűző Príma Pék termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. A korábbi zsúfolt infrastruktúra bővítése, a termelői részleg technológiai fejlesztése és kapacitásbővítése, valamint hatékonyságának javítása érdekében nélkülözhetetlenné vált egy új telephely létrehozása, illetve a meglévő eszközök mellett új gépek vásárlása.

A projekt keretében Budakalászon, az Omszki-tó közelében épült fel egy 4.000 m2-es barnamezős területen a XXI. századi technológiával felszerelt 1.818 m2 alapterületű sütőüzem és irodaépület. Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.5.3/C-10 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírás keretében a bruttó közel 400 millió forint összköltségvetésű projekt 100 000 000 Ft támogatást nyert el az említett infrastruktúra építése mellett pékipari gépek (tésztakészítő gyártósor, kemencék, silórendszer) beszerzésére.

A fejlesztés révén a tavaly 20 éves társaság közép- és hosszú távú céljai is megvalósíthatók: az üzlethálózat működésének racionalizálása, bővülése, a franchise partnerek számának növelése, ezzel a piaci részesedésük növelése.

A megvalósult beruházás egyik kiemelt eredménye, hogy a társaság alkalmazotti létszáma 86 főről 124 főre emelkedett, mellyel nem csak a vállalkozás stabil működési háttere biztosított, de a munkanélküliek számára is esélyt teremtett a munkába történő integrációra.

A projekt eredményeként továbbá a cég árbevétele is emelkedhet, mely további fejlesztéseket, beruházásokat indukál és nagymértékben hozzájárul a társaság piacvezető pozíciójának eléréséhez, valamint további új munkahelyek létrehozásához a Közép-magyarországi régióban.

A telephelyfejlesztés 2011. március 21-én vette kezdetét és 2012. január 25-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP