Új technológia az élelmiszerfeldolgozóban

operativprogram.hu
2012-11-08

Új hízónyúl tartási és takarmányozási technológiát vezetett be az Olívia Élelmiszerfeldolgozó Kft. Lajosmizsén az Európai Unió pénzügyi támogatásával.

Atkári Tamás, a gazdasági társaság élőállat ágazatvezetője tegnap az MTI-vel közölte: az Új Széchenyi Terv pályázatán 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a svájci tulajdonú gazdasági társaság, mely nyúltenyésztéssel és húsexporttal foglalkozik.

A 270 millió forint összértékű beruházás a 113 millió forint vissza nem térítendő támogatás lehívásával valósul meg, melynek 85 százaléka az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, 15 százaléka pedig Magyarország központi költségvetéséből származik.

A beruházás révén az Olívia Kft. lajosmizsei telephelyein bevezetett tartási és takarmányozási technológia minden szempontból megfelel az Európában a legszigorúbbak közé számító svájci állatvédelmi rendeletnek.

Az új technológia révén a társaság meg tudja őrizni  jelenlegi piaci pozícióit Svájcban. Az Olívia évente 2 millió nyulat tenyészt és vág le saját vágóhídján, 2011-ben megközelítőleg 4 milliárd forint bruttó árbevételt ért el. A gazdasági társaság termékeinek döntő többségét exportálja, Svájc és Oroszország mellett az Európai Unió országaiba szállít nyúlhúst.