Új iparcsarnok Mezőkövesden

operativprogram.hu
2012-10-11

Átadták az Exir Hungary Zrt. új, csaknem 3,5 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokát, amely 530 millió forint támogatással épült fel.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Tállai András Mezőkövesden az új üzemcsarnok csütörtöki avatásán elmondta: a magyar gazdasági környezet alkalmas arra, hogy egy gyár fejlődjön, és európai hírűvé váljon.

Tállai András – aki a kormányváltás előtt Mezőkövesd polgármestere volt – kijelentette: ez a gyár akkor is a fejlesztés mellett döntött, amikor elkezdődött a pénzügyi-gazdasági válság. Ennek eredménye az új gyártócsarnok és az, hogy a társaság a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően megerősödött.

Itt nem munkahelyek szűntek meg, hanem munkahelyeket teremtettek – mondta, utalva arra, hogy a beruházás révén a csaknem 150 embert foglalkoztató cég létszáma 30 fővel nőtt.

A svéd tulajdonban lévő, fém- és műanyag megmunkálással járműipari alkatrészeket gyártó mezőkövesdi Exir Hungary Zrt. az elmúlt év végén 530 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázatán az 1,6 milliárd forintos beruházásához.

A projekt révén jelentősen bővült a gyártócsarnok, nőtt a társaság kapacitása, termékpalettája, modernizálódott gépparkja.

MTI