Új bevonattechnikai centrum nyílt Százhalombattán

operativprogram.hu
2013-04-03

Az Ostorházi Kft. közel 500 millió forintos beruházását múlt pénteken adták át.

A százhalombattai ipari parkban megvalósult fejlesztés révén festőüzem, kutató- és fejlesztőközpont, valamint iroda és raktár létesült – közölte a társaság marketing menedzsere.

Pétercsák László elmondta: a tervek szerint a centrum az új munkahelyek teremtése mellett komoly szerepet fog betölteni a kutatás-fejlesztés, valamint a festéshez kapcsolódó technológiai folyamatszervezés területén is.

A 2300 négyzetméteres alapterületű épület bevonattechnikai üzemcsarnokában festőkamrák, szemcseszóró és csiszoló kamra, porfestő gépsor, daruzott teremfestő, valamint a kutatás-fejlesztési részleg műhelyei, illetve a raktár kapott helyet, az emeleten irodák és öltözők létesültek.

„A nagyon korszerű épület és gépészeti berendezések lehetővé teszik, hogy a legkisebb repülőgépcsavartól a 40 méteres csővezetékig az igényelt bevonattal lehessen ellátni a terméket, az egyszerű korrózióvédelemtől egészen a legspeciálisabb, élelmiszer-engedélyes ivóvízcső belső festéséig” – említett példát a cég munkatársa.

Az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. a beruházáshoz telephelyfejlesztésre 95 millió, eszközbeszerzésre 36 millió, kutatás-fejlesztésre pedig 22 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terven keretében; a munkálatok 2011 márciusában kezdődtek.

Pétercsák László kiemelte: az 1991-ben alapított cég célja, hogy Magyarország vezető bevonattechnikai vállalatává váljon. A társaság éves árbevétele 300 és 500 millió forint között van, az Ostorházi Kft.-nél jelenleg negyven ember dolgozik, de a létszám a teljes üzemi kihasználáskor várhatóan 80 főre emelkedik – közölte.

MTI