Új üzemcsarnokot épített az ÓVÁR Kft.

operativprogram.hu
2015-02-23
üzemcsarnok

A közel 160 millió forint összköltségű projekt során egy korszerű beton vasvágó és hajlító gépet is beszereztek.

Az Óvár Építőipari Kft. tevékenységi köre magas- és mélyépítési munkák kivitelezése, lakatos és vasszerelési munkák végzése. Eddig ezen feladatok végrehajtása a vállalkozás saját telephelyén történt 40-50 éves műhelyépületekben. Ezek az épületek jelentősebb felújításon nem estek át, így technológiai színvonaluk mára elavult lett, méretben sem voltak képesek kiszolgálni a termelési folyamatot, a termelés számára korszerűtlen körülményeket biztosítottak.

E problémák megoldására egy modern üzemi csarnok épült, benne egy kétszintes szociális épülettel, melynek hármas funkciója a lakatosmunkák, a vasszerelési munkák végzése, valamint az anyag- és eszközraktározás.

A projekt keretében egy korszerű betonvasvágó és hajlítógép beszerzése is megtörtént. A beruházás több szempontból indokolt és szükségszerű volt a kapacitáshiányok megszüntetése, a szűk keresztmetszetek feloldása miatt.

A fejlesztés eredményeként lehetőség nyílt az építőipari cég tevékenységének további bővítésére, költséghatékonyságának javítására. A beruházás egyúttal energia megtakarítást tesz lehetővé, és a dolgozók szociális körülményei is lényegesen javultak.

A GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson 63 970 618 forintos támogatást elnyert, 159 926 547 forint összköltségvetésű projekt 2013. november 4-én indult és 2014. december 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP