Új üzemcsarnokot épített az MNK Bt.

operativprogram.hu
2014-10-30
Új üzemcsarnokot épített az MNK Bt.

A „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson 48,16 millió forint uniós támogatást nyert el az M.N.K. Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

A mosonmagyaróvári vállalkozás a 96 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során új üzemcsarnokot és irodaépületet alakított ki a MOWINPARK területén.

Az 1996-ban a jelenlegi tulajdonosi kör által alapított MNK Bt. folyamatos fejlődésének köszönhetően, a működéssel párhuzamosan a létszáma is dinamikusan bővült, jelenleg mintegy 12 főt foglalkoztat.

A vállalkozás főbb tevékenységi területe a gyengeáramú kivitelezés és a tűzjelző rendszerek telepítése. A Társaság bevételei közt mára meghatározó jelentőségű lett a gyengeáramú kivitelezésből származó árbevétel. A tevékenység iránti piaci igény növekedése szükségessé tette, hogy egy újabb, korszerűbb, nagyobb telephelyet, épületet valósítson meg, ahol a szükséges szerviz munkákat, valamint az előregyártásokat el tudják végezni.

2011-ben a Társaság adásvételi előszerződést kötött egy alkalmas építési telekre a MOWINPARK területén, ahol már számos kisebb-nagyobb ipari épület került megvalósításra. A telekre egy komplett szolgáltató üzemi épületet építettek fel a hatékony működéshez szükséges minden funkcióval. Az új üzemhez egy kétszintes fejépület is készült, amelybe az ügyviteli tevékenység és a dolgozók szociális ellátását biztosító mellékhelyiségek kerültek elhelyezésre. A létesítmény elhelyezése a telken belül úgy került kialakításra, hogy a jövőben mindkét épületrész bővítése megoldható legyen.

A beruházás megvalósításával összesen mintegy 270 m2 korszerű termelő/szolgáltató csarnok és 206 m2 irodaépület, szociális és kapcsolódó helyiség épült a szükséges alap infrastrukturális fejlesztésekkel. A projekt eredményeként korszerű, jó munkakörülményeket biztosító kapacitások jöttek létre.

Az NYDOP-1.3.1/D-11 „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiíráson 48 163 342 forintos támogatást elnyert, 96 326 684 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. szeptember 16-án kezdődött és 2014. szeptember 30-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP