Új üzemcsarnokot épít az ÓVÁR Kft.

operativprogram.hu
2014-08-13
ÓVÁR Építőipari Kft. logo

Az Új Széchenyi Terv pályázatán közel 64 millió forint támogatást nyert el az ÓVÁR Építőipari Kft.

A cég több mint 159,9 millió forint összköltségű komplex kapacitásbővítő beruházása során, egy korszerű beton vasvágó és hajlító gép beszerzése mellett, új üzemcsarnok épül Mosonmagyaróváron.

Az Óvár Építőipari Kft. tevékenységi köre magas- és mélyépítési munkák kivitelezése, lakatos és vasszerelési munkák végzése. Jelenleg ezen feladatok végrehajtása a vállalkozás saját telephelyén történik 40-50 éves épületműhelyekben. Ezek az épületek jelentősebb felújításon nem estek át, így technológiai színvonaluk mára elavult lett, méretben sem képesek kiszolgálni a termelési folyamatot, a termelés számára korszerűtlen körülményeket biztosítanak.

A vállalkozás pénzügyi lehetőségei és humán erőforrásai megfelelőek és kis beruházással rugalmasan igazíthatóak a piac igényeihez. A tárgyi – különösen csarnok és raktár – kapacitásaik azonban nem megfelelő technológiai színvonalat képviselnek és szűkösek. Mivel a Társaság célja egyrészt vezető szerepük megőrzése és piaci részesedésük további növelése Mosonmagyaróváron és vonzáskörzetében, másrészt belépés új piacokra a megyében, a termelési kapacitás fejlesztése és bővítése szükségszerű, hiszen mára a szűkös elavult épületek a fejlődésüket, sőt bizonyos mértékig pozíciójuk megtartását is veszélyeztetik.

E problémák megoldására egy modern üzemi csarnok épül, benne egy kétszintes szociális épülettel, melynek hármas funkciója lesz: a lakatosmunkák, a vasszerelési munkák végzése, valamint az anyag- és eszközraktározás.

A projekt keretében egy korszerű betonvasvágó és hajlítógép beszerzése is megtörténik. A beruházás több szempontból indokolt és szükségszerű a kapacitáshiányok megszüntetése, a szűk keresztmetszetek feloldása miatt.

A fejlesztéssel lehetőség nyílik az építőipari cég tevékenységének további bővítésére, mely költséghatékonyságot javít, energiamegtakarítást tesz lehetővé, és a dolgozók szociális körülményei is lényegesen javulnak.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 63 970 618 forintos támogatást elnyert, 159 926 547 forint összköltségvetésű projekt 2013. november 4-én vette kezdetét és várhatóan 2014. december 31-én fejeződik be.

OP