Új üzemcsarnok épül a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén

operativprogram.hu
2014-06-04
Új üzemcsarnok épül a Rail Safe Kft. zagyvarékasi telephelyén

Vasúti biztosítóberendezéseket előkészítő és összeszerelő csarnokot épít a cég uniós támogatással.

A 177 millió forintos beruházáshoz a cég 88,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Programja keretében – közölte Dobos Zsuzsanna projektmenedzser.

Az eddigi konténereket felváltó új üzemcsarnokban összeszerelő műhelyeket, raktárakat, irodákat és szociális helyiségeket alakítanak ki. Az 1050 négyzetméter alapterületű épület fűtését, hűtését és a meleg vizet geotermikus és napenergia-hasznosító berendezés biztosítja majd.

A Rail Safe Kft. fő tevékenysége a vasúti biztosítóberendezések kivitelezése, felújítása és üzemeltetése, a biztonságtechnikát szolgáló szerkezetek karbantartása, javítása. A zagyvarékasi telephelyen elsősorban azok a műhelymunkák zajlanak, amelyeket a vasúti terepen nem lehet elvégezni.

Az idén ősszel záruló projekt célja a társaság árbevételének, jövedelmezőségének növelése, munkahelyek teremtése, a piaci pozíciójának megőrzése. A fejlesztés öt új munkahelyet teremt.

A Rail Safe Kft. 2006-ban családi vállalkozásként indult, jelenleg 14 embernek ad munkát, 2012-ben árbevétele meghaladta a 250 millió forintot.

MTI