Új szerelőcsarnokot épített az AgroTech-Komfort

operativprogram.hu
2015-03-11
új szerelőcsarnok

A projekt során a cég meglévő telephelye bővítése és új épület kialakítása mellett eszközparkját fejlesztette.

A szentesi vállalkozás a „Telephelyfejlesztés” című konstrukció keretében 95,86 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a 191,72 millió forintot meghaladó összköltségű projektjéhez.

Az AGROTECH-KOMFORT Kereskedelmi Kft. mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai gépeket és berendezéseket, kiegészítő egységeket gyártó, összeszerelő vállalkozás.

Az elmúlt évek technológiai korszerűsítési igénye alapján a megrendelői állomány erőteljes növekedésével a cég telephelyén rendelkezésre álló kisméretű épületek pótlása és kiváltása vált szükségessé.

A projekt keretében új szerelő csarnok kialakítása (930,24 m2), meglévő műhely bővítése (120 m2), új telepi térburkolat és csatlakozó út építése (1.260 m2), megújuló energiára alapozott központi fűtésrendszer kialakítása, melegvíz ellátás biztosítása, továbbá az előszerelés, szerelés, összeállítás munkafolyamatokhoz közvetlenül kapcsolódó anyagmozgató, rakodó illetve szerszámgépek beszerzése (10 db) történt meg.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás a kibővített telephelyen újonnan kialakított, korszerű létesítményekben új gépekkel tudja kiszolgálni az elmúlt évek technológiai korszerűsítési igénye alapján erőteljesen megnövekedett megrendelői állományt, illetve az EU jogszabályi előírásainak megfelelni akaró mezőgazdasági üzemek megrendeléseinek is eleget tud tenni.

A Kft. a jelen projekt által munkahelyet teremtett a régióban a foglalkoztatottság megtartása és annak javítása mellett. A vállalkozás fejlesztésének további célja, hogy a több lábon álló tevékenységi kör megerősítésével stabil jövedelemtermelő, adófizető és versenyképes gazdasággá tudja magát tenni a piacon.

A DAOP-1.1.1/E-11 „Telephelyfejlesztés” pályázati kiíráson 95 864 390 Ft támogatást elnyert, 191 728 780 Ft összköltségvetésű fejlesztés 2013. május 29-én indult és 2014. december 31-én zárult.

OP