Új gyártócsarnokot épített a LEMANIT

operativprogram.hu
2015-03-02
Új gyártócsarnokot épített a LEMANIT

A cég közel 240 millió forint összköltségű projektje során telephelyi termelési infrastruktúra kiépítése és eszközbeszerzés történt.

A „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című konstrukció keretében 95,91 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a LEMANIT Kötőipari és Kereskedelmi Kft.

A Lemanit Kft. mosonmagyaróvári komplex beruházása során elkészült egy új 1720 m2–es telephely, kötöde és nyílászáró szalon funkcióval, gyártócsarnok épült, továbbá raktár, iroda és szociális helyiségeket alakítottak ki. A projekt keretében a vállalkozás a kötödei gyártási tevékenységhez szükséges eszközparkját is fejlesztette.

A beruházás nyomán várhatóan kissé nő a Társaság árbevétele, a termelési volumen és a foglalkoztatottak száma, valamint erősödik piaci helyzete. A Társaság stratégiai célja termékei piaci részarányának növelése a termelési hatékonyság és minőség megőrzése mellett, valamint a termelési feladatok magas színvonalú és rugalmas végrehajtása, nagyobb volumenű és hozzáadott értékű termelő tevékenység végzése.

Az új termelő – épület és gép – kapacitással saját tulajdonú termelési bázis jött létre, a termékportfólió diverzifikálódott, a kockázat csökkent, a termelési kapacitások bővültek, a fajlagos költségek csökkentek. Mindezek következtében a beruházással biztosítottá vált a gazdaságos és versenyképes működés.

A GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 95 915 828 forintos támogatást elnyert, 239 789 571 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. november 25-én indult és 2014. december 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP