Új gyártócsarnokot épít a GÉMTECH

operativprogram.hu
2014-03-13
GÉMTECH Kft.

A vállalkozás a projekthez 163 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A GÉMTECH Kft. a közel 328 millió forint összköltségvetésű beruházásban új gyártócsarnokot épít.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azzal kellett a GÉMTECH-et vezető szakembereknek szembesülni, hogy a hagyományos kereskedelemben beszerezhető plazmavágó berendezések mindegyike sok olyan hiányossággal rendelkezik, ami a termelést nagymértékben akadályozza, jelentős veszteséget okozva a cégnek. A gép változtatására rengeteg új ötlet készült, ezért megszületett az elhatározás, hogy a tapasztalatokból merítve új készüléket fejleszt a GÉMTECH.

A cél egy ipari felhasználású professzionális, nagy termelékenységű és nagy pontosságú szerkezet kialakítása kiváló vágási felület mellett. A gép stabilizált működéséhez egy új, nagy stabilitást biztosító, komolyabb vázszerkezetű gyártócsarnokra van szükség. Ehhez sikerült a GOP-1.3.1-A/11 számú „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati konstrukcióban támogatási forrást nyerni.

A másfél évig tartó fejlesztés idején a GÉMTECH Kft. összesen 6 új munkahelyet létesít Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik leghátrányosabb helyzetű térségében.

OP