Új gyárat épít a Samsonite Szekszárdon

operativprogram.hu
2014-04-15
Samsonite bőröndök

A közel 2,4 milliárd forint összköltségvetésű projekt során polikarbonát bőröndgyártó kapacitások kiépítése történik.

A Samsonite-Hungária Kft. a fejlesztéshez 717 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

Folytatja a Samsonite cégcsoport a 2009-ben megkezdett több mint öt milliárd forint összegű beruházási programját Magyarországon, a szekszárdi telephelyen.

A projekt keretében kiépítendő polikarbonát bőröndgyártó kapacitás a Samsonite számára teljesen új, magasabb hozzáadott értéket biztosító technológiát jelent. Az új innovatív, formatervezett polikarbonát bőröndök a „curv” technológiával készülő korábbi sikeres modellek megtartása mellett – a bőrönd piacon jelentkező valós keresletre válaszul – kerülnek bevezetésre, hiszen a különleges eljárással készülő innovatív termékek nagyon keresetté váltak az európai piacon.

Az új, napi 800 db-os gépi kapacitások elhelyezése szükségessé teszi mintegy 4400 m2 alapterületű korszerű csarnoképület megépítését. A polikarbonát bőröndök gyártásának megindulása 2014-ben várható.

A fejlesztés megvalósulásával a Társaság termék portfóliója diverzifikálódik, termelési kapacitása 28%-kal bővül, tevékenységi köre új, magas hozzáadott értékű tevékenységgel egészül ki. Mindezek teljesülésével a termelés Magyarországon és ezen belül a Dél-dunántúli régióban tartása hosszú távon biztosítottá válik.

A beruházással a Samsonite-Hungária Kft. 50 új munkahelyet is teremt, javítva ezzel hazánk egyik legalulfejlettebb régiójának foglalkoztatási helyzetét, egyúttal megerősítve a Társaság kiemelkedő foglalkoztatói és gazdasági pozícióját Szekszárdon és a kistérségben.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.3-12 „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” elnevezésű pályázati kiírásán 717 214 196 forint uniós támogatást elnyert, 2 390 713 988 forint összköltségű fejlesztési beruházás 2013. július 8-án kezdődött és várhatóan 2014. december 31-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP