Új csarnokot épít a V-CASTING Ecseren

operativprogram.hu
2017-09-08
V-CASTING logo

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati felhívásán 74,88 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a V-CASTING Kft.

A cég 136 millió forint összköltségű projektje során 1775 nm nettó alapterületű hidegcsarnok épül.

A V-CASTING Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában lévő, 2007-ben alapított, ecseri székhelyű, jelenleg 47 főt foglalkoztató vállalkozás, amely sorozatban gyártható alumínium termékeket – például árnyékolástechnikai eszközöket (redőnytokvég, zsaluzia alkatrészek), pneumatikus vezérlőeszközök házait, csatlakozó elemeit, gáznyomás szabályozó szelepek házait, autóipari alkatrészeket (turbófeltöltő, visszapillantó tükör váza, kuplungvilla) – gyárt nyomásos öntési technológiával.

A cég meglévő vevőköre mellé az elmúlt évek során új, elsősorban az autóiparhoz kapcsolódó megrendelők jelentkeztek. A megnövekedett gyártásból származó félkész- késztermékek tárolása a vállalkozás jelenlegi ecseri székhelyén azonban nem megoldott, jelenleg csak a gyár termelőrészlegének terhére történhet.

Az új megrendelések kiszolgálására a vállalkozás új nagynyomású és új cinköntésre is képes gépek beszerzéséről döntött, ami a kapacitások jelentős, minimum 20-25%-os bővülését eredményezi majd. A gyártás során előálló félkész és kész termékek előírás szerinti elhelyezése csak egy új csarnokban oldható meg, ahol biztosítható a termékek nyomon követése és a logisztikai folyamatoknak leginkább megfelelő be- és kitárolása.

A projekt keretében megvalósuló 1775 nm alapterületű hidegcsarnok megépítése felszabadítja a jelenleg raktárként használt gyártó területeket, így helyükre a vállalkozás meglévő, de nem üzemelő, illetve beszerzés alatt álló gyártógépei kerülhetnek. A raktárfejlesztéssel és az arra épülő további kapacitásbővítéssel egy felsőfokú végzettséget igénylő minőségbiztosítási mérnöki és négy termelő tevékenységet végző öntési, sorjázási, csomagolási munkahely jön létre a vállalkozásnál, ezzel is hozzájárulva a térség további gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

A Nemzetgazdasági Minisztérium „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázati felhívásán, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából 74 887 340 forintos állami támogatást elnyert, 136 158 800 forint összköltségvetésű fejlesztés 2017. március 1-én indult és várhatóan 2017. december 31-én zárul.

OP