Új csarnokot épít a Strulik Zrt.

operativprogram.hu
2014-02-19
ÚSZT logo

A 154,5 millió forint összköltségű beruházás 6 új munkahelyet teremt.

Az Új Széchenyi Terv keretében a vállalkozás 74 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert el az új gyártócsarnok építésére.

A cég a hódmezővásárhelyi ipari parkban található meglévő ipari épületei mellé az ingatlanon kapacitásbővítő beruházást valósít meg. A korábbi gyártócsarnokok a megnövekedett igények miatt már nem képesek gazdaságosan ellátni az elvárt mennyiségű termék létrehozását, így szükségessé vált a bővítés, fejlesztés.

A gyártóüzem felhasználja a meglévő infrastruktúrát, a már kiépített szociális épületet is. A csarnok gyártóüzem és festőüzem lesz, amely elindításához nem szükséges háttérfejlesztés.

A projekt keretében felépülő 1500 négyzetméteres üzemcsarnok 20 m belső méretű acélszerkezetű egyedi csarnokrendszer lesz. A gazdaságosság miatt a tartó távolságok 6 m-ben lettek megállapítva. A csarnoképület burkolata a kereskedelmi forgalomban kapható szendvicspanel rendszer. A belső légtér kettéválasztásra kerül, amely gyártó részlegből és egy porszóró részből áll majd. A beruházáshoz 137 négyzetméteres napkollektor is tartozik, amely hozzájárul az üzem energiahatékonyságának javításához. A csarnok belső légterében helyeznek el egy napkollektor gépészeti helyiséget és egy wc blokkot is, melyek könnyűszerkezetes kialakításúak lesznek. A teherhordó acélváz nem daruzható csarnokhoz készül, a szerkezetre a gépészet kerül felfüggesztésre. A csarnoképület belső magassága minimum 4,5 m.

Mivel a telephely a vállalkozás tevékenységének fő helyszíne, nagyon fontos, hogy minden igényt kielégítő épületekkel és eszközparkkal rendelkezzen. Tekintettel arra, hogy a vállalkozásnak kapacitásbővítésre van szüksége, a beruházás elengedhetetlen a további fejlődéshez. A beruházás közvetlenül hozzájárul ezen kívül a munkakörülmények nagymértékű javulásához, hiszen a zsúfoltság, ami a régebbi csarnokban van, megszűnik. Az elégedett, jó munkakörülmények között dolgozó munkavállalók sokkal jobban teljesítenek, így ezáltal közvetve a szolgáltatásnyújtásra is hat a fejlesztés, ami további megrendeléseket eredményezhet. A megrendelések számának növekedésével a keletkező nyereséget visszaforgatva pedig a Strulik Zrt. még több beruházást tud majd megvalósítani, mely még inkább előlendíti a vállalkozást a fejlődésben.

Az Új Széchenyi Terv DAOP 1.1.1/E-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán 74 173 666 forintos támogatást elnyert, 154 528 470 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. február 14-én kezdődött és várhatóan 2014. augusztus 31-én zárul.

OP