TranzÉp program zárult Győr-Moson-Sopron megyében

operativprogram.hu
2015-04-08
Tradenet Global

Hátrányos helyzetű emberek tranzitfoglalkoztatása az építőiparban.

Helyi munkaerőpiacot bővítő és a foglalkoztatást növelő projektet valósított meg 83,23 millió forint európai uniós támogatással a Tradenet Global Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium.

A Tradenet Global Nonprofit Kft. és partnerei – a Roma Integrációért Egyesület, a Salakta Épber Kft, a Molplast Építőipari és Kereskedelmi Kft. és Széchenyi István ev. – a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban” című pályázati kiíráson nyertek el vissza nem térítendő támogatást.

A program célja a hátrányos helyzetű munkanélküliek munkaerő-piacra való be-, és visszavezetésének elősegítése, a résztvevők munkaerő-piaci kompetenciájának jelentős növelése volt.

A program keretein belül a Győr-Moson-Sopron megyében élő 20 hátrányos helyzetű munkanélküli munkához jutásának elősegítése valósult meg képzésekkel, tanácsadással, a helyi vállalkozások támogatásával.

A programban résztvevő álláskeresők térítésmentes munkaerő-piaci szolgáltatásokon, valamint kőműves és hidegburkoló OKJ képzésen vettek részt. 10 fő sikeresen vizsgát tett a tanfolyam végén, így OKJ szakképzettséget szerzett. A képzésen résztvevők számára a képzéssel egy időben foglalkoztatást biztosított a program.

A „TranzÉp – Hátrányos helyzetű emberek tranzitfoglalkoztatása az építőiparban” című projekt 2013. július 1-én vette kezdetét és 2015. február 14-én fejeződött be.

OP