Tízmilliárdból újulnak meg utak Borsodban

operativprogram.hu
2013-04-03

Sajószögedtől Pácinig alsóbb rendű utakat újítanak fel.

A munkák az év első felében megkezdődnek, és várhatóan az év végéig befejeződnek – jelentette be Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Nyékládházán a társaság projektnyitó rendezvényén múlt pénteken.

Az Új Széchenyi Terv forrásaiból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mellékúthálózat rekonstrukciójára most jut a legtöbb pénz, a közútkezelő összesen 9,6 milliárd forint támogatásból 86,6 kilométernyi erősen leromlott állapotú alsóbbrendű utat újít fel 2013-ban – folytatta a vezérigazgató.

Idén az országban csaknem 600 kilométernyi, régóta felújításra szoruló alsóbbrendű út újul meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásaiban, a közútkezelő az elmúlt évihez képest csaknem háromszor annyit, mintegy 87 milliárd forintot költhet erre.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyebek mellett megújul a Sajószöged-Hejőbába, a Nyékládháza-Tiszacsege, a Sajókaza-Aggtelek-Szin közötti út egy-egy szakasza, miként a csokvaományi bekötő út, a Szikszó-Gagyvendégi összekötő út, a csenyétei bekötőút, a Méra-Szemere-Büttös közötti összekötő út. Jut pénz a Sárospatak-Alsóberecki, a Bodroghalom-Tiszakarád, a Sátoraljaújhely-Pácin-Zemplénagárd közötti útra is, csakúgy mint az Edelény-Felsőzsolca, és a Cigánd-Pácin közötti út megújítására is.

MTI