Termelési kapacitását bővítette a SZILVÁSI Építő Kft.

operativprogram.hu
2020-02-25
Szilvási Építő Kft. csarnok

A mezőkövesdi cég a 284,34 millió forint összköltségvetésű projektje során új csarnokot épített, és eszközparkját fejlesztette.

A Széchenyi 2020 program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 142,17 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a SZILVÁSI Építő, Beruházó, Kereskedő és Szolgáltató Kft.

A 2009-ben megalakult Szilvási Építő Kft. – második generációs irányítással – átvette a SZILVÁSI cégcsoporton belüli építőipari tevékenységek lebonyolítását. Kezdetben út-, vasút-, közmű-, víz- és mélyépítési szakterületeken működtek, majd magasépítési, szerkezetépítési és környezetrendezési szakágakkal bővült folyamatosan profiljuk. Nem csupán Mezőkövesden, a dél-borsodi régióban, de az egész ország területén végeznek széleskörű építőipari és generálkivitelezői munkákat. Indulásuk óta a cég árbevétele és eredménye folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az alapításkori egy telephely száma mára már ötre növekedett. A cégcsoport alkalmazotti létszáma aktuálisan meghaladja a több mint 100 főt.

Jelen projekt során a következő eszközök beszerzésére került sor: 1db fiberlézer, 1db különböző típusú fémelemek méretre vágását szolgáló panelvágó tárcsás fűrész, 1db élhajlító, 1db acéllemez megmunkálására, élhajlítására alkalmas kézi lemez élhajlító, továbbá 2db darabolt acélszerkezetek durva felületeinek tisztítását, sorjázását lehetővé tevő szalagcsiszoló. A cég továbbá 4db hegesztőgép, 4db hegesztőtechnológiai folyamat térbeli elválasztására szolgáló hegesztőbox, 4db keletkező gázokat elszívó berendezés, 1db 35mm-es és 1db 80mm-es mágnestalpas, nagyméretű acélelemek fúrására alkalmas fúrógép, 1db acélszerkezetek felület tisztítására alkalmas porszóró kabin, 3db sűrített levegőt felhasználó berendezések levegőbiztosítását szolgáló kompresszor, 2db 2400×1200, 2db 2000×1000 összeállító asztal, 2db anyagok mozgatását szolgáló targonca, valamint 2db nagytömegű acél testek mozdítására alkalmas híddaru üzembe helyezését valósította meg.

A vállalkozás az eszközök tárolásához, megóvásához és a munkavégzéshez egy új csarnokot is épített, mely 715 m2-es többfunkciós belső térrel rendelkezik. A cég a projekt keretében a termelésből objektív módon gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló, fejlett automatizáltságú intelligens termelésirányítási és döntéstámogató rendszerét is fejlesztette.

A GINOP-1.2.1-16 számú pályázati kiíráson 142 172 400 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást elnyert, 284 344 800 forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. július 13-án indult és 2020. január 31-én zárult.

OP