Termékfejlesztés az EGROKORR Zrt-nél

operativprogram.hu
2014-02-21
Egrokorr Zrt logo

A 61,4 millió forintos projektben szerves oldószer felhasználás és kibocsátás csökkentéssel, vizes bázisú termékeket dolgoztak ki.

Az EGROKORR Zrt. 2011 októberében nyert 21,5 millió forint támogatást a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” programban az Új Széchenyi Terv keretében.

A 61.432.179 forint összköltségvetésű beruházás elsődleges célja az illékony szerves vegyületek kibocsátásának üzemi és felhasználói szintű csökkentése, az erre vonatkozó egyre szigorodó jogszabályi előírásoknak való megfelelés volt, továbbá új termékmegoldások bevezetésével a forgalom és a profit növelése, valamint előnyök szerzése a konkurencia harcban, ezáltal végső soron a cég hosszú távú sikeres működése.

A projekt keretében megtörtént a Dunaplaszt Kerítésfesték Aqua és Dunaplaszt Magasfényű Zománc Aqua kifejlesztése, melyek a rendkívül népszerű Dunaplaszt Kerítésfesték és a Dunaplaszt Magasfényű Zománc oldószermentes változatai. A Kerítésfesték egy stratégiai termék, mely a cég bevételének közel 30%-át adja, évente mintegy 300 tonnát értékesít belőle. A vállalkozás kidolgozott egy, a Nanolakk projekt eredményeire is épülő vizes bázisú bútorlakkot is. A tükörgyártók számára a cég fejlesztett egy tükör foncsor lakkot, melyet oldószeresből vízzel hígíthatóvá alakítottak át, és a korábban használatos lakkok 25% ólom tartalmának kiváltását érték el. A vasútnál használt fék alkatrészek úgynevezett rezezését egy speciális réz kinézetű, vizes bázisú festékkel váltottak ki, mely rendívül hőálló.

A beruházáshoz a vállalkozás 21.501.262 forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv segítségével.

OP