Tender az M85-ös bővítésére

operativprogram.hu
2013-01-02

Kiírták a közbeszerzést az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Győr és Csorna közötti útépítési projektre.

Megjelent az M85-ös út Enese–Csorna és Győr-Enese közötti szakasza, valamint a 85-ös főút Csorna elkerülő szakasz I. üteme építésére kiírt közbeszerzési eljárás – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-vel.

A Győr-Moson-Sopron megyei útszakasz csaknem 14 kilométer hosszan kétszer kétsávossá épül ki. A fejlesztés által gyorsul a Győr és Csorna közötti közlekedés, a környező községekben lakók utazási időben és távolságban szintén közelebb kerülnek a megyeszékhelyhez.

A Csorna elkerülő szakasz I. ütemében a város keleti elkerülését építik ki a keleti többszintű forgalmi csomóponttól, az út a Keszeg-ér mellett haladva éri majd el a majdani M85-M86 északi elválási csomópontot. Ezután a nyomvonal kétszer három sávon halad tovább az M85-M86 déli elválási csomópontja felé, közben keresztezni fogja a Csorna-Pápa vasútvonalat is. Az M85-M86 déli elválási csomóponttól kétszer kétsávosként folytatódik az út dél (Szombathely) felé a Szilsárkánytól északra kiépítendő többszintű 86-os úti csomópontig (Csorna dél).

A munkálatok várhatóan 2013 első félévétől kezdődnek, a befejezés 2015 első félévének végére várható.

A fejlesztések az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósulnak meg, 85 százalékban uniós, 15 százalékban hazai forrásból.

MTI