Telephelyfejleszés indult a JACSÓ Kft-nél

operativprogram.hu
2012-03-24

Az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiírásán a JACSÓ Kft. 122 millió Ft támogatást nyert el.

A 244 millió forintot meghaladó összköltségvetésű mezőkövesdi beruházás során a cég telephelye új üzemcsarnokkal bővül.

A dinamikusan fejlődő, autóalkatrész fémmegmunkálással foglalkozó Jacsó Kft-nél az egyre nagyobb számú megrendeléseknek köszönhetően új és korszerűbb gépek beszerzése vált szükségessé.

A projekt során új gyártási technológiákat, eljárásokat kíván a cég bevezetni, amelyhez az új gépeket már nem tudja a meglévő üzemcsarnokban elhelyezni. Bővítésre, új üzemcsarnok építésére van szükség.

A bővítési lehetőség további területvásárlással vált lehetővé az ingatlan északnyugati részén. A fémmegmunkáló profilja az új üzemcsarnok megépítésével folytatódik. Az új egység az üzem szerves részévé válik majd, terei az üzemi folyamatok jelenlegi menetét és kapacitását bővítik. A tervezett új épület 5m-es osztással, 13db keretállással, 60m hosszú, 20.41m széles egyedi acélpilléres, egyedi acéltartós hőszigetelt csarnokszerkezetként épül meg.

A teljes új csarnokrész 3 egységből áll majd. Az első részben a lángvágó lemezanyag daraboló műhely, a hátsó részben a rúdanyag daraboló gépek daruzott csarnoka kerül elhelyezésre. A középső rész kétszintes épületrész: alul koptató, csiszoló műhely, raktár és WC vizesblokk, a felső szinten öltöző és étkező, valamint dilatált födémszerkezeten a gépészeti helyiség kerül kialakításra. Az anyagmozgatás a daraboló üzemrészben futómacskás daruval történik majd, a többiben targoncával.

Az épület kupolás polikarbonát tetőmegvilágítást kap, előtte szilárd burkolatú térburkolás lesz, a bejárati kapu felé eső részen pedig hídmérleg kerül beépítésre. A terület közműellátása a jelenlegi hálózatok bővítésével lehetséges, az épület energiaellátását, hő- és meleg víz ellátását megújuló energiaforrás hasznosításával, hőszivattyúk és napkollektorok beépítésével kívánják biztosítani.

Az Új Széchenyi Terv ÉMOP 1.1.1/F-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson 122 233 379 forintos támogatást nyert, 244 466 758 forint összköltségvetésű beruházás 2011. szeptember 12-én indult és várhatóan 2012. december 31-én zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP