Dél-Dunántúli nyertes projektek

operativprogram.hu
2013-04-28

Ezúttal a tartaléklistán szereplő projektek kaptak támogatást.

Huszonnégy cég jut közel kétmilliárd forintos európai uniós támogatáshoz turisztikai és telephelyfejlesztésre a Dél-Dunántúlon a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség legutóbbi döntése alapján – közölte a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ).

Az április 24-én elbírált projektek között huszonegy termelő és szolgáltató cég telephely bővítésére, fejlesztésére kap összesen 843 millió forintot az Új Széchenyi Terv forrásaiból, a támogatás jellemzően a beruházások 50 százalékát fedezi.

Három turisztikai projekt összesen egymilliárd 43 millió forintos támogatásban részesült. A Balaton kiemelt üdülő övezetben, Balatonfenyvesen 400 millió forintos támogatással új vitorláskikötő épülhet, Pécsett a Pécsi Poliklinika Kft. egészségturisztikai célú, háromcsillagos szálláshelyfejlesztésre nyert el 205 millió forintot, Siófokon pedig egy négycsillagos szálláshely bővítésének a tervét támogatta a fejlesztési ügynökség.

A DDRFÜ emlékeztetett: az Új Széchenyi Terv telephelyfejlesztési pályázatainak meghirdetésekor először 480 millió forintos keret állt rendelkezésre. A beérkező pályázatok nagy számára tekintettel az NFÜ a pályázható forrást először 810 millió, majd további 843 millió forinttal emelte.

A korábbi, április 17-i eredményhirdetéssel szintén 21 dél-dunántúli cég kapott 40-60 százalékos támogatást telephelyfejlesztésre.

MTI