Telephelyfejlesztés Kimlén

operativprogram.hu
2014-09-26
Telephelyfejlesztés Kimlén

Az Új Széchenyi Terv pályázatán 17,28 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert el a Baán Bt.

A cég a 43 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházása során faipari üzemét bővítette irodai épületrésszel, valamint eszközbeszerzést valósított meg a kimlei telephelyén.

A faipari tevékenységet folytató Baán Bt. döntően egyedi megrendelésekre gyárt egyedi méretű ipari fa csomagolóanyagot, dobozokat, fakonténereket. A Társaság piaci helyzete és a fizikailag szűkössé vált korábbi irodai kapacitás indokolta a további bővítést, ami szervesen illeszkedik az évek során saját erőforrásokból kialakított telephely fejlesztésébe.

A beruházás keretében a vállalkozás átalakított és korszerűsített egy új 87 m2–es irodai részt, valamint a tevékenységek szempontjából minden lényegi funkciót lefedve irodát, tárgyalót és szociális helyiségeket alakított ki. A projekt során a Társaság a faipari gyártási tevékenységéhez használt eszközparkját is fejlesztette.

A mintegy 43 millió forint összértékű beruházás ipari körülmények között, ipari övezetben valósult meg egy volt mezőgazdasági épület alapjain.

A térség termelőüzemeinek újrainduló növekedése megfelelő megrendelői bázist jelent, vagyis a keresleti oldalon növekedés prognosztizálható, így a komplex beruházás eredményeként várhatóan kissé nő a Társaság árbevétele, a termelési volumen és a foglalkoztatottak száma, továbbá erősödik piaci helyzete.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 17 283 045 forintos támogatást elnyert, 43 207 612 forint összköltségű fejlesztés 2013. október 9-én vette kezdetét és 2014. május 22-én fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP