Telephelyét fejleszti a Komlódi Trans Kft.

operativprogram.hu
2022-06-30

A GINOP Plusz pályázati felhívásán 121,13 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Komlódi Trans Kft.

A békéscsabai cég 173,04 millió forint összköltségű projektje során eszközparkja bővítése mellett új szerelőcsarnokot épít.

A projekt keretében a Komlódi Trans Kft. a pályázati felhívásban szereplő két projektelemet: eszközbeszerzést és új épület létesítését valósítja meg. Az épület cca 500nm alapterületű, és a délkelet-magyarországi régió legmodernebb darus gépjármű szerelő műhelye lesz a piacon elérhető legmodernebb technológiával felszerelve. Egy új, a mai kor legmodernebb igényeinek megfelelő személy/tehergépjármű szerelőműhelyt kívánnak létrehozni békéscsabai telephelyükön, mellyel kapacitásuk és hatékonyságuk növelése a cél. Az infrastruktúra fejlesztését a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével, az elérhető legjobb technika alkalmazásával végzik majd, energiatakarékos megoldások bevezetésére törekszenek. Az innovatív szerviztechnológiát képviselő gépekkel egy olyan technológiát kívánnak meghonosítani, ami a régióban is egyedülálló.

A vállalkozás új csarnokának/műhelyének létesítése egy új értékesítési pont lesz, ahol a meglévő ügyfélkör igényeit ki tudják elégíteni, továbbá az új szerelőműhellyel újabb ügyfeleket tudnak generálni, ami árbevételt és eredményt fog növelni. A fejlesztés célja a kistérségben elért piaci pozíciójuk megtartása és erősítése, eredményességük és árbevételük növelése, ezáltal a munkahelyek megtartása és a foglalkoztatottság növelése.

A projekt keretében beszerzésre kerülő 5 db új HIAB X-HiDuo 118BS-3 típusú rádiótávvezérlésű hidraulikus rakodódaru a projekt megvalósítási helyszínén (5600 Békéscsaba, Ipari út 5/3. 6144/26 hrsz) kerül üzembe helyezésre. Ezek az eszközök a vállalkozás fa- és építőanyag nagykereskedelmi tevékenységéhez szorosan kapcsolódnak. A cég felismerte az önrakodós teherautók nyújtotta lehetőségeket, és a daruzási, valamint az építőanyag értékesítés növekedésével a piaci igények szerint bővítik tovább vállalkozásukat. Így az áru rendeltetési helyére való megérkezése után sem kell külön lepakolásról gondoskodni, ezáltal komplex megoldást nyújtva ügyfeleiknek. A beszerzésre kerülő eszközök a piacon elérhető legmodernebb technológiával felszereltek, és hosszútávon biztosítani tudják a vállalkozás versenyképességét.

A beruházás a vállalkozás számára kiemelt jelentőségű, hiszen a fejlesztési projekt hosszútávon fenntartható beruházást valósít meg, mellyel jövedelmezőségük és eredményességük is javulhat.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívásán 121 125 613 forint európai uniós támogatást elnyert, 173 036 590 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. november 16-án indult és várhatóan 2023. július 31-én zárul.

OP