Telephelyét fejlesztette a PLASTICOR

operativprogram.hu
2014-01-08
Plasticor üzem

A 92 millió forintos beruházásban új csarnokot épített a veszprémi vállalkozás.

Az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán a Plasticor Műanyagfeldolgozó Kft. 37 millió forint uniós támogatást nyert el a projekthez.

A PLASTICOR Kft. egy dinamikusan fejlődő műanyagfröccsöntő vállalkozás, mely a nehéz gazdasági helyzetben is folyamatosan fejlesztett. Az újabb telephelyfejlesztési projekt során a cég a meglévő csarnok és irodaház felújítását és korszerűsítését, egy portaépület felújítását és egy új raktárcsarnok építését valósította meg.

A korszerűsítés érintette a már meglévő épületek építészeti, gépészeti, villamossági részét is, így mostantól új elektromos működtetésű kazán oldja meg a hőtermelést, a melegvíz előállítást, ami falon kívüli szereléssel jut el a hőleadókig. A teljes villamossági rendszer is újjá lett építve vezeték és szerelvény cserékkel, valamint új lámpatestek beépítésével.

Az 1950/12 helyrajzi számú ingatlanon található portaépület hőtechnikai jellemzői nagyon gyenge minősítésűek voltak, a beépített fa és fémnyílászárók avult állapotúak, melyek cserére szorultak, ahogy a tetőhéjazat – ac hullám pala – anyaga is.

Az 1950/13 helyrajzi számú terület korábban kihasználatlan, üres telek volt, ide épült az új raktárcsarnok. Az épület egy 800 m2-es csarnok, mely két részből áll: a 426 m2-es bemutató térből és a fejlesztési projekt keretében megépített 373 m2-es raktárcsarnokból. A raktár a gyártáshoz szükséges alapanyagok, és a gyártott félkész és késztermékek tárolására szolgál a jövőben.

A fejlesztés eredményeként a Plasticor Kft. biztosítani tudja a vállalkozás további dinamikus fejlődését, munkatársainak megtartását és a bázislétszámhoz képest további munkahelyteremtést hajt vége.

Az Új Széchenyi Terv KDOP-1.1.1/C-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán 37 061 024 forintos támogatást elnyert, 92 652 560 forint összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2012. január 30-án kezdődött és 2013. november 20-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP