Telephelybővítés és munkahelyteremtés Nagyatádon

operativprogram.hu
2012-11-18

Mintegy 270 millió forintos beruházással egy csaknem 2000 m² alapterületű üzemcsarnokkal bővítette telephelyét a Büttner és Társai Kft.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 96 millió forintos támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával megvalósult létesítményt szombaton adták át a somogyi város gazdaságában meghatározó szerepet betöltő ipari üzemben.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: ez a fejlesztés megfelel azoknak a kormányzati törekvéseknek, miszerint azokat a kis- és középvállalkozásokat szeretnék jó helyzetbe hozni, amelyek magyar munkaerőt foglalkoztatnak, a munkahelyeket bővíteni tudják, támogatják a szakképzést és a termelő szektorban tevékenykednek. Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke, országgyűlési képviselő beszédében a hit erejére hívta fel a figyelmet, amely e vállalkozás fejlődésében is fontos szerepet töltött be, egyúttal reményét fejezte ki, hogy sokan követik a nagyatádi cég példáját, és mernek fejleszteni.

Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, valamint Ormai István (Nagyatádért Egyesület) Nagyatád polgármestere egyaránt elismerését fejezte ki azért, hogy a Büttner és Társai Kft., mint a város egyik meghatározó vállalkozása, tevékeny részt vállal a helyi szakképzésben, piacképes szakmát nyújtva a fiataloknak.

Büttner Tamás, a csarnok avatásával egy időben fennállásának 20 éves évfordulóját ünneplő cég ügyvezető igazgatója az átadást követő sajtótájékoztatón elmondta: az új üzemcsarnokba kerülő gépeket már megrendelték, 8-10 hónap a szállítási határidő. A beszerzésre összesen 800 millió forintot költenek, amelyhez egy ugyancsak sikeres uniós pályázaton 50 százalékos támogatást nyertek el.

Elmondta, hogy az itt készült nagybonyolultságú szerszámlapok jelentős részét külföldön értékesítik, főként németországi  partnereknek, de tervezik, hogy rajtuk keresztül megcélozzák a távol-keleti piacot is.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint mivel magasan kvalifikált szakemberekre van szükségük, ezért tíz éve – a helyi középiskolával együttműködve – szakemberek képzésével is foglalkoznak. Jelenleg több mint 40 tanulószerződésük van, CNC- technikusokat, gépkezelőket, marósokat képeznek.

A dinamikusan fejlődő gépipari vállalkozás az ország egyik vezető szerszámelem gyártó és forgalmazó cége, 244 alkalmazottat, köztük 12 mérnököt foglalkoztat, a fizikai dolgozók 90 százaléka érettségivel rendelkező szakmunkás. Az új beruházás révén 30-40 új munkahelyet teremtenek. Az idén – a tavalyi 3,7 milliárd forinttal szemben – 4,2 milliárd forint árbevételt terveznek, és százmillió forint feletti nyereséggel számolnak.

MTI