Technológiai fejlesztés a K-FORM Kft-nél

operativprogram.hu
2013-04-29

Az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert 20 millió Ft támogatással szerszámkészítő gépeket vásárolt a soproni cég.

A K-FORM Szerszámgyártó és Kereskedelmi Kft. projektjének célja a meglévő gyártókapacitás szűk keresztmetszetének csökkentése és a technológiai fejlődés kihasználása volt.

A vállalkozásnál lévő elavult szikraforgácsoló helyett bonyolultabb munkadarabok elkészítésére is alkalmas CHMER szikraforgácsoló beszerzése vált szükségessé, amely technológiájának köszönhetően a termelékenység növekedhet.

A megrendelői igények a nagyobb méretű megmunkált darabok gyártását is igénylik, amely kielégítéséhez pedig az MDV 812-es maró megmunkáló központ beszerzését tette lehetővé a sikeres projekt.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/A pályázata keretében a 64,5 millió Ft összköltségű projektjéhez 20 millió Ft támogatást nyert vállalkozás a szikraforgácsoló és a megmunkálóközpont beszerzését jelentő technológiai fejlesztést 2011. április 1-én kezdte meg és 2012. május 29-én fejezte be.

A fejlesztés eredményeként beszerzett gépek lehetővé teszik az új technológia révén bonyolultabb és nagy pontosságot igénylő munkadarabok gazdaságos elkészítését, összességében az átfutási idő rövidülését és ezzel a termelékenység növekedését.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP