Technológiai fejlesztés a Resilux tuzséri gyárában

operativprogram.hu
2014-01-23

A cég 378 millió forint támogatást nyert az ÚSZT Komplex vállalati technológiai fejlesztés elnevezésű pályázatán.

Több mint egymilliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. – közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató.

A vállalkozás Netstal fröccsöntő gépsort, ahhoz kapcsolódó robotberendezéseket, alapanyag szárítót, rázó és antisztatizáló berendezést, valamint fröccsöntő szerszámokat, egységeket vásárolt. Emellett kialakíttatta a tuzséri telephely tűzvédelmi rendszerét és termelői infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósított.

Hifner Judit elmondta, hogy a most lezárult projekt nyomán a belga anyavállalat után elsőként a tuzséri gyárban indították el a három rétegű falvastagsággal rendelkező multilayer előformák gyártását, amit a 21. század csomagolóanyagának tartanak a szakemberek.

Hozzáfűzte, hogy a stratégiai döntésben szerepet játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzem magas műszaki színvonala és hatékony működése is. A fejlesztés, tekintettel a robotberendezésekre, kisebb létszámfejlesztést eredményezett Tuzséron, ahol most 51-en dolgoznak. A kft. budapesti központjában pedig kilenc az alkalmazottak száma.

A Resilux Közép Európa Csomagolástechnikai Kft. 2001-ben alakult, tuzséri üzemében standard PET- , illetve a vevői igények alapján tetszőleges fajtájú előformákat gyárt. A termékskálában mintegy hatvan – elsősorban ásványvizes, üdítőitalos és étolajos palack – előforma szerepel, de a háztartási vegyipari termékek és az alkoholos italok, főként a sör csomagolóeszközeinek piaca is fokozatosan bővül.

A Resilux Kft. árbevétele az előzetes adatok szerint több mint 12 milliárd forint volt 2013-ban, és szolid nyereséget is elért a cég – mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette, hogy az idén hasonló vagy 5 százalékkal növekvő árbevételt várnak, és nyereségre számítanak.

MTI