Taxirendelés okostelefonnal

operativprogram.hu
2013-10-03
TaxiLike logo

A TaxiLike Hungary Kft. okostelefonról indítható taxirendelő alkalmazást fejlesztett az Új Széchenyi Terv támogatásával.

A vállalkozás „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” című pályázati kiíráson nyert el közel 9 millió forint támogatást.

Sokan küzdenek azzal a problémával egy idegen városban, hogy ha taxi segítségével szeretnének eljutni egy bizonyos helyre, akkor nem tudják, melyik taxi társaságot hívhatják, és milyen telefonszámon érik el. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a sokat utazó emberek rendelkeznek okostelefonnal, így ők keresik az innovatív megoldásokat. Jelenleg sokan keresnek olyan szolgáltatást, ahol okostelefon segítségével válik lehetővé szolgáltatásrendelés, például taxi rendelés. E gondolat mentén kezdte meg fejlesztését a TaxiLike Hungary Kft.

A cég fejlesztése a TaxiLike 3.0, mely egy olyan mobil alkalmazásokra épülő szolgáltatás, amely az utasokat közvetlenül összeköti a taxikkal, azaz nem egy taxi diszpécserközpontot kell felhívnia az utasnak egy ismeretlen országban, idegen nyelven, hanem egy mobil alkalmazáson keresztül gyorsan és egyszerűen rendelhet taxit, bárhol jár a nagyvilágban. A TaxiLike nyújtotta szolgáltatás két alkalmazásra épül: a TaxiLike a taxizó utas által használt, a TaxiLike Driver pedig a taxis vagy taxitársaság által használt alkalmazás.

Az utas a TaxiLike segítségével taxirendelést kezdeményezhet okostelefonján, amely kérést a közelben lévő taxik megkapják, és erre válaszolhatnak. Az utas a válaszokat rendezheti saját szempontjai – például minőség közösségi értékelés alapján, kiérkezési idő, ár, nyelvtudás, extra szolgáltatások – szerint, majd leadja a szolgáltatáson keresztül a megrendelést. A kiválasztott taxitársaság vagy taxisofőr értesítést kap a rendelésről a mobiltelefonjára, melyet vissza tud igazolni és indulhat is az utasért.

Az Új Széchenyi Terv ÉAOP-1.1.3-12 „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” című pályázati kiírásán 8 969 000 forint vissza nem térítendő uniós támogatást elnyert projekt 2013. július 1-én kezdődött és 2013. szeptember 30-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP