Tartálytisztítási technológiát fejlesztett a KVV Zrt.

operativprogram.hu
2014-07-23
tartály javítás

A projektben hazánk piacvezető csővezeték építő vállalata, a Kőolajvezetéképítő Zrt. 18 munkatársa vett részt.

A Kőolajvezetéképítő Zrt. több mint 176 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A 403 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból technológiafejlesztés valósult meg.

A kőolaj és származékai tárolására szolgáló nagy térfogatú tartályok tisztítása eddig főleg elavult, kézi módszerrel történt, amely gyengébb hatékonyságú és balesetveszélyes volt a tárolt anyagok gyúlékony és mérgező maradványai miatt.

A probléma megoldására nélkülözhetetlenné vált egy tartálytisztító géplánc kialakítása, az ehhez szükséges gépek kiválasztásával és összeépítésével, továbbá szükségessé vált a tartálytisztítási technológia kidolgozása is a különböző méretű és típusú tartályokra.

A projektben hazánk piacvezető csővezeték építő vállalata, a Kőolajvezetéképítő Zrt. 18 munkatársa vett részt.

A fejlesztést követő fenntartási időszak végére a zárt tartálytisztítási gépsorral végzett, megrendelt munkák tervezett árbevétele 564 millió forintot tesz majd ki a KVV Zrt-nél. A fejlesztések várhatóan a megvalósulás utáni 5. év végére térülnek meg.

Az Új Széchenyi Terv keretében 176 690 185 forintos támogatást elnyert, 403 638 522 forint összköltségvetésű technológiai fejlesztés 2012. október 1-jén kezdődött és 2013. november 29-én fejeződött be.

OP