Szociális szolgáltatások fejlesztése

operativprogram.hu
2012-12-10

Közel 150 millió forintból fejlesztheti szociális alapszolgáltatásait az ország leghátrányosabbjai közé tartozó tiszafüredi kistérség négy települése.

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter hétfőn a Tiszaörsön tartott projektindítón elmondta: a beruházás 95 százalékát az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programján keresztül elnyert támogatásból valósíthatja meg Tiszaigar, Tiszaörs, Tomajmonostora és Tiszaroff.

Közölte: a tervek szerint a 2013 szeptember végén záruló fejlesztés részeként Tiszaigaron és Tiszaörsön a szociális szolgáltató intézmények épületeinek átfogó felújítását és akadálymentesítését végzik el a kivitelezők. Tomajmonostorán a meglévő ingatlan életveszélyes és átalakításra alkalmatlan állapota miatt teljesen új létesítmény épül. Tiszaroffon pedig az étkeztetés, valamint a családsegítő és házi segítségnyújtó szolgáltatást könnyítő szállítójárművet vásárol a település – ismertette a miniszter.

Hozzátette: a program részeként informatikai és egyéb eszközbeszerzés, valamint energetikai korszerűsítést is megvalósul.

Fazekas Sándor a tárca nevében további támogatásáról biztosította a településeket.

Bodonné Gyöngy Erika, Tiszaörs független polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: az utolsó órában érkezik számukra a segítség. A község szociális ellátó egységének épületén ugyanis immár egy éve statikai problémák jelentkeztek, az ingatlan egyik falát meg kellett támasztani – mondta el.

Pintér Erika, az uniós és állami pályázati forrást elnyert Tiszafüredi Kistérség Többcélú Társulás elnöke kiemelte: a beruházás komfortosabbá és biztonságosabbá teszi a kedvezményezett falvak szociális ellátását. Egyben reményét fejezte ki, hogy megmarad az együttműködési szándék a kistérség önkormányzatai között, noha jövő évtől már két különböző járáshoz tartoznak.

MTI