Szociális intézmények újultak meg a tiszafüredi kistérségben

operativprogram.hu
2013-09-25

A kistérség többcélú társulása tavaly 140 millió forintot nyert az ÚSZT Észak-Alföldi Operatív Programja keretében.

A 95 százalékos támogatottságú pályázat nyomán kapott pénzből az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében három településen intézmények építését, felújítását végezték el, valamint új eszközöket szereztek be – közölte Juhász Dobos-Zsuzsanna projektmenedzser.

A legszembetűnőbb változás Tomajmonostorán történt, ahol a régi, többfunkciós épület állaga az évek során annyira leromlott, hogy a szakemberek a lebontását javasolták. Az újonnan épült 173 négyzetméter alapterületű, földszintes, akadálymentesített irodaépület falai között gyermekjóléti, családsegítő és házi segítségnyújtó iroda kapott helyet. A fejlesztés révén az épületen belül közös használatú tereket alakítottak ki, szociális és raktárhelyiségekkel. Az intézményben a meleg vizet napkollektorokkal biztosítják.

Tiszaigaron a pénzből a meglévő épületet kívül-belül felújították, akadálymentesítették, a fűtési rendszert korszerűsítették, informatikai berendezéseket, konyhai ételszállító eszközöket vásároltak.

Tiszaörsön az idősek nappali ellátására szolgáló épületet a rossz állaga miatt szintén felújították, környezetét rendbe tették, és kerékpártárolót alakítottak ki.

MTI