Négycsillagos szálloda nyílik Szentendrén

operativprogram.hu
2013-05-24

Pénteken adták át a 400 millió forintos fejlesztéssel létrehozott Bükkös Hotelt.

Június elejétől fogadja a vendégeket Szentendre első négycsillagos szállodája.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az átadási ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, a szálláshely- és szolgáltatásbővítési beruházás több szempontból is illeszkedik a kormány elképzeléseihez, és összhangban van a tendenciákkal is.

A turizmus idei első negyedéves számai növekedést jeleznek: nőtt a szálláshelyek foglaltsága, valamint a beutazók száma. Kiemelte azt is, hogy a turizmust nemcsak stratégiai ágazatként lehet kezelni, hanem jelentős szerepe van az országkép alakításában is. A minőségi szolgáltatás és a színvonalas vendéglátás a legjobb marketing – mutatott rá Szatmáry Kristóf.

Dietz Ferenc polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a város szempontjából jelentős előrelépés a négycsillagos hotel megjelenése, mert Szentendrét ma még az átutazó turizmus jellemzi, csupán néhány órát töltenek itt a turisták.

Hadnagy Attila tulajdonos elmondta: az összesen 400 millió forintos bővítés során 200 milliót fordítottak szálloda- és 200 millió forintot szolgáltatásfejlesztésre, amelyhez 100 millió forintos támogatást nyertek el az Új Széchenyi Tervből.

A korábbi 16 szobás másodosztályú panziót 22 szobás akadálymentesített, négycsillagos szállodává fejlesztették – mondta -, s 35 fő befogadására alkalmas éttermet, főzőkonyhát, kávézót és grillteraszt is kialakítottak.

Hozzátette: évente 2700 vendégéjszakára számítanak, s a konferenciaszolgáltatásokat évi 40 alkalommal átlag 30 fős csoportoknak kínálják. Hadnagy Attila fontosnak nevezte azt is, hogy a projekt keretében legalább hét új munkahelyet teremt a családi vállalkozás.

MTI