Somogyi mellékutakat újítanak

operativprogram.hu
2013-04-10

Idén 5 milliárd forintból végzi a felújítást a közútkezelő.

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén négy, erősen leromlott állapotú csaknem 40 kilométernyi mellékút felújítását végezheti el 5,07 milliárd forint értékben az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében – tájékoztatott a társaság a projekt bemutató sajtótájékoztatóján, Kaposváron múlt hét pénteken.

Ebben az évben országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból. Az országos program somogyi részében újul meg a Marcali-Galambok összekötő út 4,1 kilométeres, a szilvásszentmártoni bekötőút 6 kilométeres és a Lengyeltóti-Balatonboglár összekötő út 14 kilométeres szakasza. Ezenkívül folytatódik és a nyárra már be is fejeződik a 2012-ben elkezdett Kaposfő-Lábod összekötő út 15,5 kilométeres szakaszának teljes körű rekonstrukciója.

A somogyi munkálatoknál az egyes útszakaszok teljes körű felújítása általánosan tartalmazza a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, továbbá tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

A projektgazda mindent megtesz azért, hogy a felújított útszakaszok hosszú távon kiváló állapotban maradjanak, amit a felújításokat követő 5 éven át a regionális fejlesztési ügynökségek is kiemelt figyelemmel kísérnek.

MTI