Sikeres volt az EBC*L konferencia

operativprogram.hu
2012-12-21

Eredményesen lezajlott a projekt Nyitókonferenciája december 18-án Hajdúszoboszlón, majd a Berettyóújfalun tartott első műhelymunka is december 19-én és 20-án.

A TÁMOP-2.2.4-11/1-2011-0008 pályázat keretében megvalósítandó projekt célja, hogy az EBC*L Magyarország Kft. pályázati partnerei – öt szlovák és román oktatási intézmény – számára konferenciák, szakmai műhelymunkák, közös tananyagfejlesztés és egy pilot projekt keretében átadja az „Easy Business blended learning” oktatási tananyagot és képzési módszert.

A nyitókonferenciára érkező számos érdeklődő megismerkedhetett a projektben résztvevő szlovák és román partnerekkel, a két éves projekt főbb lépéseivel, tartalmával. Átfogó képet kaphatott az EBC*L nemzetközi és magyar szervezetéről, az Easy Business blended learning tananyagról, illetve a Quality Train minőségbiztosítási rendszerről.

A hajdúszoboszlói Hotel Négy Évszak*** Superiorban megrendezett Nyitókonferencia után, 2012. december 19-én és 20-án tartották Berettyóújfalun a Katalin Motelben a projekt első műhelymunkáját, melyen a főpályázó és a szlovák, valamint román pályázati partnerek vettek részt.

A partnerek megismerkedhettek az Arany János Gimnáziumban folyó EBC*L munkával, az EBC*L tananyaggal, az EBBL (Easy Business Blended Learning) tanfolyami és vizsgáztatási rendszeréhez kapcsolódó teendőkkel és szabályozásokkal, az EBBL program használatával, valamint esélyegyenlőségi képzésen, illetve szupervízión vettek részt.

A projekt sikeres elindulását a Nyitókonferencia és műhelymunka résztvevőinek pozitív visszajelzése bizonyítja.

A partnerek közötti találkozókra a következő két évben még minimum 5 műhelymunka, 2 partnertalálkozó és egy záró konferencia keretében kerül sor, legközelebb 2013 áprilisában találkoznak a 2. műhelymunka keretében, ahol a projekt további lépéseit és eredményeit beszélik át.

OP