Rejtélypark épül Felsőtárkányban

operativprogram.hu
2013-06-27

Közel 450 millió forintos támogatásból épít parkot a Spend Management Kft.

A Bükki Rejtélypark egy több mint 2,5 hektáros ősfás erdőterületen épül meg részben szabad területen, részben a fák között, biztosítva a tematikus park „elveszett világot” mintázó atmoszféráját – áll a cég közleményében.

A parkban olyan, védőfelszerelés és felügyelet nélkül önállóan használható attrakciókat alakítanak ki, mint a Labirintusváros, felfüggesztett fészkek, vízesés mögött nyíló barlang, kisebb csúszdák és az egész területet behálózó hágcsók, függőhidak.

A park egyik legjelentősebb eleme a labirintusváros, amely a fák közötti házak, ösvények, kerítések, hidak szövevénye. A tervezés során fontos cél volt az útvonalak variálhatósága, így biztosítva minden alkalommal új élményt a visszatérő vendégek számára – hangsúlyozta a beruházó.

A park másik legnagyobb kiterjedésű eleme a csillagudvar és a hozzá kapcsolódó vízesés udvar, illetve a vízesés mögötti barlang, ahol rendezvényeket tartanak. A park további udvaraiban aktív és kényelmesebb tevékenységekre egyaránt lehetőség lesz, így a több méter magas hálórendszeren mászkálásra, fészkekben való függeszkedésre, az elveszett világ romjai közötti célba dobásra – áll a közleményben.

Az Új Széchenyi Tervben meghirdetett Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretében megvalósuló beruházás a tervek szerint 2013. decemberben fejeződik be.

MTI