Precízebb és hatékonyabb gyártástechnológia

operativprogram.hu
2012-08-02

A jutai Vmax-Tec Kft. 19,2 millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a 48 millió Ft összköltségvetésű projektjéhez egy új gyártási rendszer bevezetésére.

A Vmax-Tec Kft. a Dél-dunántúli régióban működő teljes mértékben magyar tulajdonú kisvállalkozás, mely jelenleg 12 főt foglalkoztat. A céget 2003-ban Végh István alapította, mely 2007-ben átalakult kétszemélyes vállalkozássá. A Vmax-Tec fő profilja gépalkatrészek gyártása és értékesítése, árbevételének több mint felét – közel 65%-át – export tevékenység teszi ki.

A vállalkozás felismerte, ahhoz, hogy a vevőket teljes körűen képes legyen kiszolgálni, igazodnia kell a megnövekedett vevői igényekhez, illetve lépést kell tartania a technológiai fejlődéssel. A gazdasági vállság következményeképpen csökkent a termelés és vásárlási kedv, ezt a jelenséget azonban a Vmax-Tec Kft. is érzékelte és felismerte, így ha meg akarja tartani jelenlegi vevőit, illetve új piacokra szeretne bejutni, ahhoz jó minőségű, azonban olcsóbb termékeket kell gyártania.

Az Új Széchenyi Terv „Mikro- és kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” című pályázatának köszönhetően Kaposvárott a Pécsi utca 9. szám alatti telephelyén valósította meg a vállalkozás a 48 081 743 forint összköltségű beruházását, amelyhez 19 232 697 Ft támogatást nyert el.

A beruházás során a cég egy új, technológiailag fejlettebb, modernebb és energiatakarékosabb rendszert vezetett be, mellyel az eddiginél pontosabban és hatékonyabban tud termelni. A fejlesztésnek köszönhetően beszerzett új technológiával nem csupán jobb minőségű termékeket képes gyártani, hanem termékköre is tovább bővül, továbbá költségei csökkenek.

A technológiai fejlesztés 2011. július 21-én vette kezdetét és 2012. március 6-án zárult.

OP