Óvodai épületenergetikai fejlesztés Hajdúnánáson

operativprogram.hu
2014-08-08
Széchenyi 2020 KA

A fejlesztés megújuló energiaforrás - napkollektor, napelem rendszer - hasznosítással is jár.

Közel 60,06 millió forint támogatási összegből ez év nyarán elkezdődik a Hajdúnánási Óvoda Hajdúnánás, Dorogi u. 24. sz. alatti intézményegység épületenergetikai korszerűsítése. A felújítás magába foglalja a külső oldali nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, a világítási és a fűtési rendszer korszerűsítését a kazánok és a radiátor szelepek cseréjével, napkollektor és napelemes rendszer kialakításával.

A KEOP-5.5.0/B/12-2013-0218 azonosító számú, „Hajdúnánás, Dorogi u. 24. szám alatti meglévő óvoda épület épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” című projekt keretében újabb nevelési intézmény épületenergetikai fejlesztése valósul meg, megújuló energiaforrás hasznosítására alkalmas műszaki megoldások kiépítésével.

A projekt egyik része az épület hőtechnikai adottságainak javítását célozza, amely mellett megújuló energiaforrás (napkollektor, napelem rendszer) hasznosítása is megvalósításra kerül.

A tervezett felújítási, korszerűsítési munkálatok a között szerepel a homlokzati hőszigetelő rendszer felhordása az épületek külső falain, polisztirolhab anyagú hőszigetelő rendszer, illetve hőszigetelő vakolat alkalmazásával. Megvalósul a régi, még nem cserélt ajtók és ablakok teljes cseréje a meglévőkkel azonos kialakítású, műanyag szerkezetű, hőszigetelt nyílászárókkal, a meglévő födémszerkezet hőszigetelése, a fűtési rendszer korszerűsítése a kazánok és a radiátorszelepek cseréjével, valamint az épületvillamossági rendszer korszerűsítése.

A projekt megvalósításának köszönhetően Hajdúnánás városa egy újabb, korszerű, modern épületenergetikai szempontból fejlett intézményi épületben fogadhatja az új és a nyári szünetről visszatérő ovisokat és dolgozókat. A megújuló energiaforrást hasznosító technológiai megoldásoknak köszönhetően pedig hosszútávon jelentős mértékben csökkennek a települést terhelő fenntartási és üzemeltetési költségeket.

A projekt időtartama: 2014. 07. 01. – 2014. 10. 31.

ÖS