Ötvenmilliós fejlesztés zárult le a győri múzeumban

operativprogram.hu
2014-07-01
Ötvenmilliós fejlesztés zárult le a győri múzeumban

Többfunkciós oktatótérrel és információs-kommunikációs technikai pontokkal bővült a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum.

A projektben megvalósult fejlesztések eredményeként a Váczy Péter Gyűjtemény minden látogatója számára – legyen fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű – lehetővé teszi a múzeum látogatását és közművelődésben való részvételét. A beruházás része volt, hogy – a műemlék épület csekély mértékű átalakításával – a mozgássérültek számára is bejárható legyen a múzeum, illetve hogy külön mosdóhelyiségeket alakítsanak ki számukra.

A múzeum infokommunikációs akadálymentesítését hangostérkép, Braille-feliratok, valamint az értelmi sérülteket is segítő piktogramok támogatják. A Váczy Péter Gyűjtemény első kiállítási tere a kerekes székesek által is használható, információs térként is működik, ahol tájékoztatják a látogatókat az épület és a gyűjtemény történetéről, a gyűjtőről és a műtárgyakról is.

A projekt 2012 őszi indulásakor a múzeum azt közölte: a fejlesztést az is szükségessé tette, hogy a múzeumpedagógiai foglalkozásokat jelenleg a kiállítóterekben, nyáron pedig a nyitott belső udvaron tartják, de a műtárgyvédelmi szabályok nem teszik lehetővé a kreatív foglalkozásokat a műtárgyak közvetlen közelében.

MTI